آموزش کدینگ حسابداری حسابهای انتظامی

نویسنده :
تیم آموزش آکادمی رشد مالی

کدینگ حسابهای انتظامی و کارکرد حسابهای انتظامی آنها در حسابداری

فهرست حسابها یا کدینگ حسابها

معمولا موسسات با توجه به اینکه حسابهاى زیادى دارند بویژه حالا که سیستم هاى حسابدارى مکانیزه شده علاوه بر استفاده از نام حساب به هر حساب هم یک شماره و کد اختصاص می دهند که به آن کدینگ حساب گویند و این بدلیل راحت تر و سهل تر شدن عملیات حسابدارى می باشد.

در شماره گذارى حسابها چه نکاتی باید رعایت شود؟
1- نحوه شماره گذارى حسابها بر اساس حجم فعالیت و معاملات و عملیات مالی موسسه باید صورت پذیرد.
2- تعداد حسابها و شماره گذارى آنها باید به تناسب نیازهاى موسسه انتخاب شود.
3- حسابها باید بترتیبی شماره گذارى شوند که شماره هر حساب نوع و طبقه بندى آن حساب را مشخص کند.
4- در شماره گذارى حسابها باید ترتیبی اتخاذ شود که افزودن حسابهاى جدید به فهرست حسابها بدون برهم خوردن نظم شماره گذارى امکان پذیر باشد.

در این مقاله از زیر مجموعه مقالات مربوط به کدینگ حسابداری به بررسی نحوه کدینگ حسابداری حسابهای انتظامی خواهیم پرداخت و طبقه بندی کدینگ استاندارد آن را توضیح خواهیم داد.

در اغب کدینگ ها، از کدهاى ١ تا ٩ به ترتیب براى گروه حساب هاى به شرح ذیل استفاده مى شود: (کدینگ مربوط به حسابهای انتظامی در گروه نهم جای می‌گیرد)

کدینگ حسابهای انتظامی

بسته به آنکه فعالیت یک شرکت در چه دسته اى قرار گیرد، کدینگ متنوع تر و متفاوت خواهد بود. در زیر نمونه اى از کدینگ شرکت هاى تولیدى آورده شده است.

این مقاله در ادامه آموزش کدینگ حسابداری بهای تمام شده و هزینه ها ارائه می گردد.

آموزش کدینگ حسابداری حسابهای انتظامی آموزش حسابداری در آکادمی رشد مالی

حسابهاى انتظامى حساب هایى است که جهت نگهدارى اطلاعات و ارقام مربوط به برخى اطلاعات غیر مالى کاربرد دارند و هدف از آن ها ایجاد شفافیت هر چه بیشتر براى برخى از رویدادهاى مالى در گذشته، حال یا آینده مى باشند. مثلا نگهدارى اطلاعات مربوط به اسناد تضمینى شرکت نزد دیگران که مى تواند میزان برخى تعهدات ممکن در آینده را شفاف تر سازد.

از ویژگى هاى این حساب ها این است که به هیچ عنوان در متن ترازنامه گزارش نمى گردند و صرفاً ذیل ترازنامه و یا در یادداشت هاى توضیحى همراه صورت هاى مالى افشاء مى گردند. البته این حساب ها در نظام حسابدارى دولتى کاربرد بیشترى دارند. یکى از موارد کاربرد حساب هاى انتظامى در حسابدارى بازرگانى در ثبت بدهى هاى احتمالى (غیرقطعى) است.

حال که تمام حساب هاى کل و زیر مجموعه هاى آن (حساب هاى معین) تعریف شدند، باید به تعریف حساب هاى تفصیلى بپردازیم.

در هر کد معین ممکن است چندین حساب تفصیلى داشته باشیم یا بیشتر از آخرین سطح یعنى سطح معین ادامه ندهیم. حساب هاى تفصیلى را نیز در بیش از یک سطح مى توان کدگذارى نمود.

نکته : مى توان بر حسب واحد هاى تجارى متفاوت و بر حسب نوع فعالیت آنها، انواع کدینگ را طراحى نمود. براى این منظور بایستى حتما در ارتباط با انواع فعالیت ها و انواع هزینه ها و درآمدهاى واحد هاى تجارى اطلاعات کافى داشت.<

دوره آموزشی پیشنهادی

آموزش نقطه شروع حسابداری

در این دوره شما با مفاهیم اولیه و روند عملی کار حسابداری آشنا خواهید شد، مفاهیمی چون پروسه شناسایی و ثبت رویدادهای مالی، شناسایی ماهیت حسابها، روش ثبت رویدادهای مذکور در دفاتر روزنامه و کل و تهیه ترازنامه آزمایشی، را خواهید آموخت. (این دوره شامل 3 ساعت آموزش ویدئویی و کاملا رایگان است)

پرسش و پاسخ

نظر و یا هر سؤالی در خصوص مقاله” آموزش کدینگ حسابداری حسابهای انتظامی “ دارید مطرح کنید تا پاسخ دهیم

دیدگاهتان را بنویسید

امتیاز شما به این محتوا
Loading...

ورود | ثبت‌نام

لطفا شماره موبایل یا ایمیل خود را وارد کنید
آکادمی رشد مالی
جلسه مشاوره آنلاین
ویژه مسائل مالی و مالیاتی
پشتیبانی
دسترسی سریع
این بخش در حال اضافه شدن به سایت آکادمی رشد مالی می‌باشد.